Wat zou het voor jou betekenen, als je huis al maanden te koop staat en er nog niet één serieuze kijker is geweest?
Je voelt je radeloos….. wat moet je doen? Brengt de makelaar jouw huis wel actief genoeg onder de aandacht? Je ziet hoe jouw droomhuis aan een ander wordt verkocht.

Je weet niet waar je moet beginnen en het is je werkelijk boven je hoofd gegroeid.

Op dit moment leef je in twee werelden: je oude huis en je nieuwe droomhuis. Je kan bijna niet wachten om aan je nieuwe levensfase te beginnen en je zit vol met plannen en ideeën.
Maar eerst moet er iets gebeuren om de aandacht te trekken van kopers,
waardoor niets een snelle verkoop in de weg staat.

Vaak verhuizen mensen, omdat ze meer ruimte willen.
Is dit voor jou in het verleden ook wel eens een reden geweest om een nieuw huis te kopen? Is deze ruimte nog zichtbaar?

Ziet de potentiële koper wel hoeveel ruimte er in jouw huis is. Of denk je dat de woningzoekende wel door jouw rommel heen kan kijken?

Ontdek eens hoeveel ruimte je hebt in je huis.
Ruimte, we hebben er nooit genoeg van, ruimte waar jouw woningkoper naar op zoek is.

Om er zijn eigen fijne thuis te creëren, een ruimte om met zijn hobby bezig te zijn of om ongestoord een boek te kunnen lezen.

Je hebt zelf zo’n heerlijke rommelkamer die voor verschillende doeleinde is ingericht.

Voor dat mooie bruine kleurtje op je huid, heb je voor het gemak de zonnebank boven het logeerbed geplaatst. De strijkplank staat uitgestald met een berg was erop, “ach gooi maar neer als ik tijd heb, strijk ik het weg,” tot die tijd trek ik de deur dicht, niemand die de rommel ziet.
De zolderkamer die dienst doet als kantoor, waar de administratie ligt opgestapeld. De inrichting vertelt vele verhalen. In de hoek staat nog dat mooie antieke tafeltje, onder het stof, dat je van je oma hebt gekregen.
De hometrainer die nu dienst doet als kapstok voor de winterjassen.

Heb jij ook zo’n kamertje?
Dan wordt het tijd dat je gaat opruimen, zodat de ruimte weer zichtbaar wordt en dienst doet waar het voor bedoeld is. Een kijker is op zoek naar ruimte en iedere ruimte en iedere vierkante meter is geld waard! Zo verhoog je als verkoper, zonder dat de koper zich daar bewust van is, de waarde van je huis.

Waarom willen we toch zo graag alles bewaren?
Waarom hebben we moeite om dingen weg te doen die al lang geen nut meer hebben? Misschien weten we gewoon niet hoe we er aan moeten beginnen. Rommel maken kost meer dan je denkt. Het is tijdverslindend, een bron van stress, geldverslindend en zorgt voor onrust in een ruimte.
Ik snap heel goed dat je huis door de jaren heen is dichtgeslipd en dat jij door de bomen het bos niet meer ziet, je niet weet waar je moet beginnen. Het lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet!
Wat is een opgeruimd huis?
Hoe ver moet je hierin gaan bij de presentatie van je huis? Hoe pak je het aan? Waar moeten de overtollige spullen naartoe? Wat mag/kan weg en wat niet? Hoe breng ik lijn in het opruimproces?

Ik ga je helpen met handige opruimtips! Pas ze toe, volg ze op, je zult zien en voelen dat het je innerlijke rust geeft. Dit is een belangrijke eerste stap om potentiële kopers de mogelijkheden van de ruimtes in jouw huis te laten zien. Het draagt bij aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Ga uit van drie fictieve stapels spullen.

Stapel 1

♦ Spullen die je niet gebruikt en niet meer zult gebruiken.
♦ Dingen die versleten of incompleet zijn.
⇒ Weg ermee! Naar de kringloop, marktplaats of bij het (grof) afval.

Stapel 2

♦ Spullen die je niet vaak gebruikt, maar persé niet weg wilt doen. Deze spullen wil je meenemen naar het volgende huis, maar je zult ze voorlopig niet missen.
⇒ Opslaan bij een opslagbedrijf, of in je huis (mits daar ruimte voor is), of zo lang onderbrengen bij vrienden of familie.

Stapel 3

♦ Spullen die je regelmatig gebruikt, die je niet kan missen, deze dingen worden mee verhuisd en zien er nog prima uit, en zijn bruikbaar.
⇒ Kijk er kritisch naar! Je kunt behoorlijk veel meer missen dan je denkt. “Ontspullen” is hot tegenwoordig en hoe leger een ruimte, hoe groter deze lijkt.

Mocht je hulp nodig hebben, roep dan de hulp in van een professioneel verkoopstylist.

Ja, geef mij gratis advies voor de presentatie van mijn huis

Hartelijke groet,

Angelique van Winden